5 dôvodov, prečo kúpiť kreslo z umelého ratanu: vlastnosti tohto materiálu vás presvedčia

Umelý ratan je ako materiál pre záhradný nábytok v posledných rokoch stále obľúbenejší. To má samozrejme svoje opodstatnenie. Aké?

ratanové ležadlo lehátko ratanea

Prečo ľudia kupujú ratanové kreslá a ratanové sety stále viac? Zhrnuli sme pre vás najväčšie výhody kúpy nábytku z ratanu, ktoré vás presvedčia, prečo by ste mali vo svojej záhrade mať aspoň jedno kreslo, alebo rovno celý ratanový set.

Ratanový nábytok je praktický i esteticky zaujímavý

V letných mesiacoch sa majitelia záhrad bez nábytku nezaobídu, vďaka nemu môžu stolovať s rodinou alebo leňošiť priamo pod holým nebom. Ponuka nábytku z ratanu je dnes skutočne pestrá. Od ratanových kresiel, cez sedacie súpravy až po ležadlá či štýlové postele, prípadne závesné kreslá, taburetky, skrinky a mnohé iné kúsky, nájdete na trhu naozaj celé záhradné vybavenie. Môžete si tak zostaviť celý exteriér v jednom štýle a vytvoriť tak dokonalý priestor na oddych pod holým nebom. Prečo by ste mali mať na svojej záhrade aspoň jeden kúsok z ratanu?

Ratan je pevný a stabilný

To sú pri nábytku veľmi dôležité vlastnosti, hliníková konštrukcia je zárukou špičkovej kvality. Vďaka tejto kvalite vám záhradný nábytok vydrží oveľa dlhšie a investícia doň sa vám naozaj oplatí.

Nábytok z ratanu je odolný voči nepriaznivým vplyvom prostredia

Záhradný nábytok musí odolať dažďovým kvapkám a chladu, rovnako tak slnečným lúčom a rozpálenému, mimoriadne teplému prostrediu. Vydrží rôzne výkyvy počasia, no nemali by ste ho vystavovať teplotám pod 0 ° C a nad 40 ° C.

Dlhá životnosť tohto materiálu vás odbremení od výmeny nábytku

S vyššie spomínanými faktormi je neoddeliteľne spojená aj dlhá životnosť kresiel, ležadiel a jedálenských, či sedacích súprav z ratanu. Tieto skvelé vlastnosti z neho robia ideálny nábytok, ktorý ani po rokoch nemusíte meniť, čím ušetríte prostriedky. Prečo meniť niečo, čo zostáva v stopercentnom stave, však?

Ratan je cenovo výhodný, pretože vydrží roky

Nábytok z tohto materiálu nepatrí k najlacnejším, no nie je ani najdrahší, dovoliť si ho môže každý. Nie je problém kúpiť si ratanové kreslá alebo sety vo výpredaji, čím ušetríte nemalé peniaze, stačí sledovať akcie.

Ratan sa jednoducho udržiava

Stačí ho raz za čas umyť teplou mydlovou vodou, inak nepotrebuje žiadnu špeciálnu starostlivosť, čo vám nezaberie veľa času.

Vzhľad ratanu je jeho veľkou prednosťou

Ratan sa hodí do každej záhrady, je nielen estetický, ale tiež vzhľadovo veľmi univerzálny a zároveň štýlový. Kreslá, sety, jedálenské a sedacie súpravy z ratanu sa stanú neprehliadnuteľnou dominantou vašej záhrady, no pokojne ich môžete používať aj v interiéri!