Ako si užiť svoju terasu aj na jeseň

Každé ročné obdobie má svoje čaro a určite nám dáte za pravdu, že aj pestrofarebná jeseň. Vzduch sa osvieži, všade sa vznáša tajomná hmla, trávu a chodníky zdobia opadané listy, no ešte stále sa v záhrade nájdu rastliny, ktoré sú v plnom kvete práve na jeseň. Vychutnajte si pohľad na svoju záhradu z útulne zariadenej terasy.

ratanove sedacky ratanea.sk

Ratanové sedenie pod altánkom

Celé leto bolo čo v záhrade robiť, ale keď príde jeseň, nastane čas oddychu. Úroda je pozbieraná, pôda pripravená prečkať až do jari a niektoré druhy rastlín získali nové strihy. Záhradné náčinie je odložené a jediné, po čom je na jeseň dovolené v záhrade siahnuť, je teplý čaj a deka. Postojačky si ich nikdy tak nevychutnáte ako z pohodlia svojho udržiavaného altánku.

Postarajte sa o to, aby tam bol vždy dostatok miesta pre každého, čaj a akýkoľvek iný horúci nápoj totiž chutí najlepšie v spoločnosti milých ľudí. Zdá sa vám, že deka v chladnom počasí nestačí? Nič výnimočné nie je mať na terase ohrievač, prípadne si zhotoviť terasu tak, aby sa dala aspoň čiastočne uzatvoriť pred chladným vzduchom či vetrom.

Na terase vyzerá jednoznačne najlepšie ratanové sedenie, ktoré je v dokonalej harmónii s prírodou. Veď sami uznajte, aký je to rozdiel sedieť na plastovej stoličke a na ratanovom kresle. Pohodlne sa opriete, vyložíte si ruky na opierku, zapálite sviečky v lampášoch a môžete relaxovať. Kto si chce dopriať extra komfort, môže siahnuť po polohovateľnom ratanovom kresle s odolnou hliníkovou konštrukciou. V čase nevyužívania ho možno zakryť ochrannou plachtou, ako aj zvyšok záhradného sedenia.

ratanovy nabytok ratanea.sk

Atmosféra pri záhradnom grile

Je vás doma plno alebo k vám často chodia návštevy? Bola by škoda sedieť vnútri len preto, že vonku sa už ochladilo. Medzi ratanovým sedením nájdete rozmanité kúsky, ktoré vyhovejú požiadavkám každej rodiny. Väčšie i menšie sedačky, i v modulovom prevedení, ratanové kreslá, stolíky, taburety s úložným priestorom a iné záhradné doplnky dostanete v rôznych farebných vyhotoveniach, aby ste dokázali nájsť odtieň vhodný práve do vašej záhrady či ladiaci k farbe vašej terasy.

Uvidíte, že sa vám na jesennej terase zapáči natoľko, že z nej nebudete chcieť ani vytiahnuť päty. Nebojte sa, od hladu by ste neumreli, stačí si zaobstarať záhradný gril a o obedy, olovranty aj večere máte postarané. Tá vôňa, čo sa razom rozhostí v celom priestore záhrady, určite nedá pokoja ani vašim susedom. Nos ich k vám čoskoro zavedie a môžete si stolovanie v prírode dopriať za spoločným stolom.

Na ratanovom kresle či sedačke sa vám bude sedieť komfortne aj vďaka pohodlným poduškám. Žiaden strach, ratanové sedenie je odolné voči vplyvom počasia a jednoducho sa udržiava, a tak bude tento záhradný nábytok štýlovým doplnkom vašej záhrady dlhé roky.