Zariaďujeme si zimnú záhradu

Nebaví vás relaxovať vnútri? Život v rodinnom dome prináša mnoho výhod a jednou z nich je určite aj možnosť vytvoriť si zimnú záhradu. Samozrejme, tú si najlepšie vychutnáte, ak v nej bude dostatok pohodlného nábytku. Ak zimná záhrada, tak jednoznačne umelý ratan!

zimna-zahrada-ratanea

Efektný a praktický umelý ratan

Zimnú záhradu si užijete najlepšie vtedy, ak ju zakomponujete do prostredia, v ktorom vás nerušia pohľady susedov alebo okoloidúcich na chodníku. Ďalšou podmienkou je, že by z nej mal byť nádherný výhľad na okolie. Je jasné prečo. Zatiaľ čo si budete vychutnávať čaj alebo teplé koláče, celú tú krásu si môžete obzerať z pohodlia vášho kresla. Určite vás to nikdy neomrzí, pretože každé ročné obdobie ponúka niečo iné – na jar všetko kvitne a vonia, v lete to platí dvojnásobne, a čo jeseň? Plná farieb a sviežeho vzduchu! V zime si vo svojej zimnej záhrade zapnete ohrievač alebo sa zabalíte do huňatej deky a budete mať pocit, že ste naozaj vonku, a pritom vám bude príjemne teplo. Či mrzne, či sneží, alebo prší, zastrešenie zimnej záhrady vás ochráni.

Keď si chcete toto všetko užiť, nemali by ste šetriť na vybavení zimnej záhrady. Doprajte jej kvalitný záhradný nábytok z umelého ratanu, ktorý je tým najlepším riešením. Vynikajúco sa hodí do exteriéru a neprekáža mu ani UV žiarenie, ani vietor, ani dážď. Môže sa totiž stať, že v lete zabudnete na svojej zimnej záhrade zavrieť posuvné dvere a ratanové kreslá vystavíte nepriazňam počasia. Nemusíte sa báť, umelý ratan na svojich vlastnostiach nestratí. Práve pre toto bol stvorený, aby tešil svojím dizajnom, poskytol vám komfortné sedenie a zároveň všetko vydržal. Nezhrdzavie vám ani sa pri častom používaní nezačne rozpletať, takže sa so svojím obľúbeným ratanovým ležadlom môžete pokojne vzrásť.

ratanova-suprava-ratanea

Ratanové sedenie všetkých štýlov

Medzi ratanovým nábytkom si každý nájde pre seba to pravé orechové. Niekto preferuje sedieť, iný sa rovno natiahne na ležadlo alebo sa kolíše na hojdacom kresle. Podľa priestorových možností vašej zimnej záhrady si ju viete opatriť rovno aj všetkými komponentmi. Medzi ratanovým nábytkom nájdete množstvo typov – ratanové sedacie súpravy, ležadlá i kreslá rôzneho druhu, čím sa zimnej záhrade postaráte o jedinečný štýl.

A tak sa môže stať, že v zimnej záhrade budete pravidelne stolovať, prijímať návštevy alebo aj relaxovať. Veď ratanové ležadlo je na to ako stvorené! Imidžovým kúskom sú určite aj závesné hojdacie kreslá. Ak máte v rodine deti, určite sa im zapáčia, to však neznamená, že by ste sa v hojdacom kresle mali cítiť trápne. Jediné, čo by vás malo zaujímať, je nosnosť kresla, nie váš vek. Okrem ratanového sedenia však nezabúdajte ani na záhradné doplnky, ako sú kvetináče, svietniky, taburety... Rastliny nemusia byť len za oknami zimnej záhrady, ale aj priamo v nej, živé či sušené, nádherne vás to prepojí s exteriérom.