Máte zimnú záhradu? Prezradíme vám, ako ju zútulniť

Môžete v nej pestovať exotické kvety či zazimovať rastliny z vašej záhrady. Využívať ju celoročne aj sezónne. Zimná záhrada je obľúbené miesto na oddych, cvičenie či prácu.

zimna_zahrada_pohodlie_ratanovy_nabytok_ratanea_sk

Veľká alebo malá, každá zimná záhrada môže byť útulná. Prezradíme vám, ako tento jedinečný priestor zútulniť, aby ste v ňom cítili príjemne.

Jedáleň, obývačka, pracovňa

Moderná zimná záhrada ponúka omnoho viac ako len priestor na zazimovanie kvetov. Keď vonku zúri mráz, v zelenej oáze na vašom balkóne alebo v dome môžete načerpať energiu z prírody.

Základný kus záhradného nábytku do zimnej záhrady je pohodlné a praktické záhradné sedenie, ktoré môžete rozšíriť o závesné kreslo či taburet s úložným priestorom.

Viete, že zimná záhrada je ideálna aj ako domáca kancelária? Vytvorte si v jej rohu útulný pracovný alebo učebný kútik. Zelené prostredie upokojuje a podporuje kreativitu. Veľké sklenené okná zabezpečia dostatok svetla.

ratanove_zahradne_sedenie_komfort_ratanea_sk

Komfortné sedacie súpravy

Stretávate sa často s rodinou a priateľmi? Alebo radi trávite čas vo dvojici pri večerných rozhovoroch? Zimná záhrada je ideálne miesto na príjemné posedenie aj rodinnú oslavu. Vyberte si pohodlné sedacie súpravy, ktoré si vyskladáte podľa vašich potrieb. Dvoj- alebo trojkreslo môžete doplniť o stoličky, kreslá, alebo taburety.

Obľúbené oddychové prvky

Kto sa rád hojdá? Všetci. Závesné kreslo milujú deti aj dospelí. Môžete si vybrať variant pre jednu alebo dve osoby. Príjemný pocit z hojdania umocní čarovná atmosféra malých svetielok. Omotajte okolo konštrukcie LED svetelnú šnúru a nechajte závesné kreslo vyniknúť v žiare blikajúcich svetiel.

pohodlne_zavesne_hojdacie_kreslo_ratanea_sk

Wellness kútik s vírivkou pod hviezdami skvele doplní ratanové ležadlo.

Hrejivé doplnky do zimnej záhrady

Pripravte na záhradné sedenie hebké deky a príjemne mäkké vankúše. Každý, kto príde načerpať energiu do zimnej záhrady, sa rád do nich pohodlne zachumle. Pod nohy rozprestrite hrubý koberec, po ktorom sa bude kráčať ako po čerstvo pokosenej tráve príjemne teplej od slnka.

Nezabudnite na dekorácie

Zimná záhrada je ideálne miesto, v ktorom si môžete v dnešnej rýchlej dobe dobiť baterky. Vyčarujte v nej jedinečnú atmosféru pomocou malých dekorácií. Položte na stôl obrus a vázu. Do police s knihami položte motivačný obraz alebo hodiny. Niektoré rastliny umiestnite do kvetináčov podľa vami vybraného štýlu.

Originálne dekoračné prvky môžete vytvoriť aj zo starých predmetov z babičkinej povaly, napr. šijacieho stroja či rebríka.

Útulnú atmosféru dotvoria svetielka

Dekoračné osvetlenie oživí každý priestor. Zimná záhrada nie je výnimkou. Rozprávkovú atmosféru podvečerných rozhovorov navodia závesné lampáše alebo svetlo sviečok.

Jemné LED svetelné reťaze môžete využiť na tvorbu jedinečných doplnkov. Skúste ich rozložiť do prázdnej fľaše. Alebo omotať okolo kvetináča či stojana na kvety.

Dokonalú atmosféru môžete podčiarknuť rozvoňaním zimnej záhrady pomocou aroma difuzéra. Pár kvapiek esenciálneho oleja vyčarí úsmev na tvári a pokoj na duši.