Oživte svoju terasu záhradnou hojdačkou

Ako deti sme hojdačky milovali a veľa dospelým sa táto záľuba zachovala dodnes. Malí či veľkí, hojdáme sa bez hanby, lebo milujeme ten pocit voľnosti, motýle v bruchu a vietor vo vlasoch. Ak by ste prijali na terase aspoň jedno ďalšie miesto na sedenie, záhradná hojdačka je to správne riešenie.

zavesne_hojdacie_kreslo_vajicko_ratanea_sk

Hojdačka pod holým nebom alebo na záhradnej terase

Záhradné hojdačky majú mnoho podôb – od tých klasických viacmiestnych s kovovou alebo drevenou konštrukciou a strieškou až po hojdačky závesné. Pri výbere sa neorientujeme len podľa ceny, pretože aby sme mohli byť na záhradnú hojdačku právom pyšní, mala by do exteriéru naozaj zapadať – materiálom, tvarom či štýlom. Ďalšia vec je riadiť sa podľa toho, ako často budeme hojdačku využívať. Ak bude pravidelne zaťažovaná, mali by sme trvať na jej kvalite. Chceme sa predsa aj po rokoch hojdať na pevnom podklade a užívať si radšej vtáčí spev ako vŕzganie a škrípanie. Najlepšou voľbou budú vždy také hojdačky, ktoré sa dajú ľahko prenášať, či sa chceme hojdať priamo na krytej terase v čase dažďa, po stromom v čase horúčav alebo pod holým nebom, keď chceme nabrať trocha vitamínu D.

Záhradné hojdačky z dreva alebo ratanu

Určite budete súhlasiť, že do prírodného prostredia sa najlepšie hodia záhradné hojdačky vyrobené z prírodných materiálov. Najlepšími reprezentantmi sú drevo a ratan, či už pravý, alebo umelý. Oba materiály sa jednoducho udržiavajú a darujú vašej terase či záhrade potrebný šmrnc. Veľkú úlohu pri tejto misii zohrávajú aj textílie, teda vankúše umiestnené v hojdačke, aby sme sa pri hojdaní cítili ako v hniezdočku. Záhradné hojdačky zavesené na kovových či drevených stojanoch môžu mať rôzne tvary a veľkosti. Výpletov hojdačiek je také množstvo, že si budete musieť nájsť chvíľku na dôkladné zváženie. Alebo si rovno zadovážte dve hojdačky, vyhnete sa rodinným hádkam o najlepšie miesto na relax.

Keď exteriérový nábytok doplnia záhradné hojdačky

Doma, ale čoraz častejšie aj na terasách kaviarní či hotelov, si to dnes už bez záhradnej hojdačky ani nevieme predstaviť. Ak máme navyše šťastie na priestranný balkón, nemusí nám byť vôbec ľúto, že nežijeme v rodinnom dome. Mnohé záhradné hojdačky sú dnes rozmerovo prispôsobené tak, aby sa dali šupnúť kamkoľvek. Rozhodne aj na terasu, ktorá už je zariadená stolom a stoličkami či sedacou súpravou s konferenčným stolíkom. Tak ako v obývačke nesmie chýbať ušiak, na terase v záhrade nesmie chýbať pohodlná záhradná hojdačka.