8 podstatných dôvodov, prečo kúpiť nábytok z umelého ratanu

Umelý ratan je ako materiál pre záhradný nábytok stále na prvom mieste. Prečo sedacie a jedálenské súpravy z ratanu vyhovujú takému veľkému množstvu ľudí?

ratanový nábytok

V lete ale aj na jeseň či počas jari sa majitelia záhrad bez nábytku nezaobídu. Veď ako by inak mohli stolovať s rodinou pod holým nebom alebo leňošiť v nerušene v záhrade a naberať nové sily? Ponuka nábytku z umelého ratanu je naozaj pestrá. Prečo o ňom teda uvažovať? Ratanový nábytok je praktický i esteticky zaujímavý. To však nie je všetko.

  1. Odolnosť robí z ratanu jednotku na trhu

Záhradný nábytok musí odolať nielen dažďovým kvapkám a chladu, ale aj horúcim slnečným lúčom. Pri nábytku z umelého ratanu sú tieto faktory samozrejmosťou, no nemali by ste ho vystavovať teplotám nad 40 ° C.

  1. Pevnosť a stabilita sú pri umelom ratane samozrejmosťou

Ide o veľmi dôležité vlastnosti, ktoré sa ešte znásobujú hliníkovou konštrukciou. Tá je zárukou špičkovej kvality. Ak sa snažíte zohnať prvotriedny záhradný nábytok, určite si zaobstarajte zostavy, prípadne kúsky z umelého ratanu, ktorý disponuje konštrukciou z ocele alebo hliníka.

  1. Dlhá životnosť nábytku vám šetrí financie

Pevný, stabilný nábytok z kvalitných materiálov je zárukou dlhej životnosti. Vaše jedálenské a sedacie súpravy, prípadne ležadlá alebo vonkajšie relaxačné postele z umelého ratanu, tak nebudete musieť meniť každý rok. Prečo meniť niečo, čo ostáva v stopercentnom stave?

  1. Záhradný nábytok z umelého ratanu je cenovo dostupný

Mohlo by sa zdať, že pri nákupe budete musieť siahnuť hlbšie do peňaženky, no nie je to tak. Umelý ratan nepatrí k najlacnejším materiálom, no rozhodne nejde o drahý, exkluzívny materiál, ktorý vás vyjde na tisíce eur. Dobrým nápadom je kúpiť si záhradný nábytok vo výpredaji a ušetriť.

  1. Jednoduchá údržba šetrí čas

Ratanový nábytok stačí raz za čas umyť teplou mydlovou vodou, takže sa nemusíte obávať, že vám jeho údržba zoberie veľa času a síl.

  1. Ľahká manipulácia je praktická

Potrebujete presunúť nábytok z jedného miesta na druhé? Žiaden problém! Kúsky vďaka ich nízkej hmotnosti môžete poľahky presúvať z jedného konca záhrady na druhý. Vytvorte si ideálne miesto na relax a obmieňajte vaše posedenie podľa chuti a potreby.

  1. Efektný vzhľad dotvorí každú záhradu

Vďaka krásnemu prevedeniu budú jedálenské a sedacie súpravy z umelého ratanu neprehliadnuteľnou dominantou vašej záhrady. A ak sa vám chce, môžete si nimi pokojne oživiť aj interiér!

  1. Množstvo farebných kombinácií a prevedení umožňuje zmenu

Hodí sa vám do záhrady hnedý nábytok, uprednostňujete bledé odtiene alebo vám bude najviac vyhovovať sivý akcent? Vyberte si z množstva dostupných kúskov, ktoré nájdete vo viacerých variáciách. Máte radi zmenu? Meňte iba polstrované sedáky! Ak si zadovážite viacero farebných prevedení, budete ich môcť striedať podľa nálady alebo ročného obdobia.