Tieniace plachty na záhradu: Efektný a štýlový doplnok, ktorý nestráca na funkčnosti

Slnečné dni k letnému obdobiu patria, o tom niet pochýb. Na oddych a relax je však potrebný aj tieň. Plánujete posedenie s rodinou a priateľmi na záhrade? Zmiernite ostré slnečné lúče a investujte do exteriérového tienenia. Horúcim trendom sú moderné tieniace plachty!

ratanový nábytok

Populárne plachty, ktoré evokujú plavbu na mori, majú pôvod v Taliansku, tipovali ste správne. Ak sa po záhrade radi premiestňujete, na markízu alebo pergolu zabudnite, obvykle ide o statické tieniace prvky, ktorými sa hýbať rozhodne neodporúča.

Vhodná je tieniaca plachta, ktorá je oproti ostatným alternatívam efektívnejšia, flexibilnejšia, štýlovejšia a cenovo dostupnejšia. Uchytenie je tiež mimoriadne jednoduché, plachta disponuje lanami a kovovými okami, ktoré upevníte doslova všade, kam chcete.

Doprajte svojej záhrade štýlové tienenie

V súčasnosti hrá dizajn veľmi dôležitú úlohu, čo si budeme nahovárať. Neobmedzujte sa na klasiku, ktorú má každý. Skúste niečo nové – netradičné, no dokonale efektné. Tieniace plachty dostanete v rôznych prevedeniach, v ponuke sú trojuholníkové i štvorcové tieniace plachty. Záleží len od vás, ktorá z variácií sa vám pozdáva viac, ktorá dokonale spĺňa aj priestorové limity vašej záhrady.

Tieniace plachty majú okrem spomenutých výhod aj jeden obrovský benefit – skvelo sa hodia do rustikálne ladených i minimalisticky riešených záhrad. Vďaka svojej univerzálnosti vyhovujú všetkým konceptom, ktorým dodajú jedinečný štýl a nezameniteľnú atmosféru.

Od kvality sa odvíja životnosť tieniacej plachty

Ak ste sa rozhodli pre tieniacu plachtu k záhradnému nábytku, mali by ste si ju zadovážiť od spoľahlivých dodávateľov. Je dôležité vybrať si kvalitný kúsok, zamerajte svoju pozornosť na samotnú plachtovinu a spojovací materiál. Od týchto dvoch parametrov sa odvíja životnosť tieniacej plachty. Dôležité je, aby bol materiál vysoko odolný voči mechanickému poškodeniu, dobré je, ak je ľahko impregnovaný a odoláva aj dažďu.

Tieniace plachty z polyesteru majú aj ďalšiu výhodu – ich farebný odtieň časom nebledne. Dajte tieniacej plachte šancu a relax na vlastnej záhrade naberie celkom nový rozmer!