Poseďte si vonku štýlovo! Aký záhradný nábytok je trendy toto leto?

Chceme sa obliekať moderne, správať moderne, bývať moderne, a preto nás zaujíma aj otázka záhradného nábytku. Posledné mesiace nás donútili spraviť si z našich balkónov či terás druhé obývačky, ale aj pracovne, a preto sa spolu pozrime na to, ako vyzerajú trendy v záhradnom nábytku v roku 2022.

pohodlný záhradný nábytok - ratanea

Drevo, kov či umelý ratan? Moderné sú všetky materiály

V modernej záhrade, na balkóne či terase sa v roku 2022 môžeme stretnúť s rôznymi materiálmi. Ovplyvniť vás môže ich údržba či cena, no v neposlednom rade aj štýl, ktorý vnesie do vašej záhrady. Drevený nábytok je v úzkom spojení s okolitou prírodou. 

Najčastejšie sa používa borovicový alebo teakový masív. Ak ho z času na čas prebrúsite a dodáte mu nový náter v podobe ochrannej lazúry alebo farby, môžete sa z neho tešiť veľa rokov. Či pôjde o jedálenský stôl so stoličkami, záhradné ležadlo, alebo moderné sedacie súpravy, vaša terasa vďaka nim získa luxusné črty.

Veľmi podobne sa správa aj záhradný nábytok z umelého ratanu. Vďaka širokej palete farieb, výpletov a modelov si viete vybrať sedaciu súpravu na mieru aj ideálnu jedálenskú zostavu. Výhodou ratanového nábytku je, že je prakticky bezúdržbový a poradí si s poveternostnými vplyvmi

Upútať vás tiež môže nadčasový kovový záhradný nábytok. Tu vládnu najmä štýlové bistro sety tvorené z menšieho stolíka a stoličiek, kde si môžete dopriať rannú kávu v objatí prírody. Kov je náchylný na hrdzavenie, avšak kvalitný náter alebo dobrá ochranná plachta to vyriešia. Moderný hliníkový rám kombinovaný s prútím alebo drevom poteší všetkých milovníkov ľahkého záhradného nábytku.  

Na muške sú ekologické materiály

Trendy záhradného nábytku 2022 hovoria o využívaní udržateľných a recyklovateľných materiálov, minimalistických líniách, oblých tvaroch a tenkých rámoch. Aktuálne sa tešia obľube biele a béžové odtiene, ktoré sú nadčasové a veľmi ľahko kombinovateľné s inými farbami. Farbou tohto roka pre exteriér je žiarivá žltá, nežná modrá alebo ružová. Doprajte si ich na nábytku či doplnkoch, ako sú deky, vankúše, kvetináče, a rozžiarte každý záhradný kútik.

esteticky zariadená, minimalistická záhrada plná zelene

Prispôsobte si záhradu na mieru

Vaša terasa či balkón môže byť nielen vašou druhou obývačkou, ale aj pracovňou, jedálňou či kuchyňou. Preto nám padne vhod moderný modulárny záhradný nábytok, ktorý si viete prispôsobiť podľa priestorových možností terasy, záhrady či balkóna. Niekedy aj podľa aktuálnej príležitosti. Spájajte, prenášajte, rozdeľujte sedacie súpravy tak, ako vám to vyhovuje

Nezabúdajte na úložné boxy, kde sa dajú odložiť vankúše či deky pre chladnejšie dni. V záhrade ani na balkóne nesmie chýbať jedálenský alebo konferenčný stolík, slnečník, ale ani kvalitné kreslo, pokojne aj dizajnové, ako sme na to zvyknutí v našich obývačkách. Drevené či ratanové, mäkučké a priestranné. 

štýlové závesné hojdacie kreslo

Radi sa hojdáte? Aj závesné hojdacie kreslo dokáže vytvoriť výnimočnú chvíľku relaxu. Ak v záhrade často varíte alebo grilujete, jedálenská zostava u vás nesmie chýbať rovnako ako ohnisko či gril. A keďže sa z našej terasy stáva akýsi druhý interiér, nezabúdajte na dekoratívne osvetlenie, exteriérový koberec, pohodlné ležadlá na relax po dobrom obede ani na záhradnú hojdačku na večerný oddych pri chladenom nápoji.