Hitom každej záhrady je záhradný nábytok!

Hľadáte nábytok, ktorý je pohodlný, elegantný a zároveň praktický? Výhody ratanu vás presvedčia o tom, že ide o jeden z najlepších materiálov do exteriéru vôbec. Aké sú jeho najlepšie vlastnosti?

Ratan patrí medzi najpraktickejšie materiály

Obvykle platí, že čím je nábytok krajší a štýlovejší, tým nepraktickejší a náročnejší na údržbu je. To však neplatí o umelom ratane, ktorý síce na prvý pohľad vyzerá krehko, no je doslova nezničiteľný. Údržba ratanového nábytku nevyžaduje žiadne špeciálne laky alebo čistiace prostriedky, vystačíte si s mokrou handrou a mydlovým roztokom.

Hodí sa do exteriéru a interiéru

           
Záhradný nábytok vyzerá štýlovo a esteticky v každom prostredí, pokojne ho môžete skombinovať s tradičným dizajnom i modernými prvkami. Na trhu existujú desiatky prevedení, ratanových výpletov, farieb a odtieňov. Vďaka tejto variabilite vždy nájdete ratanový kúsok, ktorý sa bude hodiť aj do vašej záhrady. Neváhajte a zlaďte ratanové sedenie aj s vankúšmi a dotvorte priestor do dokonalosti!

Stálosť a odolnosť patria medzi najväčšie plusy ratanu

Umelý ratan patrí medzi materiály, ktoré nezničí slnečné žiarenie, výkyvy teplôt, voda ani iné nástrahy v exteriéri. Jeho nenáročnosť na podmienky z neho robí ideálny materiál na výrobu stoličiek, stolíkov, kresiel ale aj celých sedacích súprav a postelí. Ratan vám perfektne poslúži na pergolách, balkónoch, terasách i v záhradách, kde sa jeho výborné vlastnosti len potvrdia. Ratan na záhrade je skvelou voľbou, pôsobí efektne a zároveň prirodzene. Ratan je tiež extrémne ľahký, preto ho nemusíte dlhodobo mať na jednom mieste, môžete ho ľahko prenášať a používať tam, kde sa vám práve hodí. Ako ho „zazimovať“? Stačí ho prikryť plachtou a je to!

Vyberte si z desiatok dizajnov

Presvedčili sme vás, že umelý ratan patrí bezkonkurenčne medzi tie najlepšie materiály? Vyberte si nábytok presne podľa svojich predstáv a potrieb. Zohľadnite pri tom samotný priestor, do ktorého idete nábytok kupovať a premyslite aj jeho funkciu. Ide vám skôr o oddych alebo funkčné využitie? Iné kúsky sa vám zídu pri stravovaní pod holým nebom, iné poslúžia pri relaxe. Na trhu nájdete mnoho možností -  od solitérov cez sady až po celé ratanové zostavy. Či už zháňate jedálenský set alebo pohodlné, „lounge“ sedenie, je na vás, rozhodne si však pozrite aj ponuku hojdacích kresiel alebo praktických stolíkov, ktoré na záhrade určite tiež využijete.