Nábytok na balkón: Tieto kúsky vám nesmú chýbať!

Letné dni si priam pýtajú posedenie na terase alebo lodžii. Aký typ nábytku vám urobí najlepšiu službu?

Balkónový nábytok musí byť pohodlný a odolný

Kreslá, stoličky, stoly a sety na balkóne sú vystavené rozmarom počasia rovnako ako ktorýkoľvek iný záhradný nábytok. Nároky na ich odolnosť môžu byť dokonca vyššie ako pri záhradnom nábytku. Ten totiž po sezóne odložíte, na balkóne však obvykle nábytok ostáva  celoročne.

Dôvod je jednoduchý – nedostatok miesta na jeho zimné uskladnenie. Úlohu preto zohráva materiál, vhodné je staviť na taký typ, ktorému výkyvy počasia nerobia problém, najlepšie je nájsť taký, ktorý môže byť vonku celoročne. Hitom poslednej doby je nábytok z umelého ratanu, ktorý je doslova nezničiteľný a vydrží vám roky ako nový. Stačí ho zakryť na zimu plachtou – a je to!

Aké sú prednosti umelého ratanu?

Trendom posledných rokov je nábytok z umelého ratanu, ktorý je odolný voči poveternostným vplyvom a UV žiareniu. Umelý ratan sa tiež veľmi ľahko udržiava čistý – stačí ho raz za čas utrieť vlhkou handričkou. Takéto kúsky sú doslova bezúdržbové, môžete ich používať počas celej sezóny. Nábytok z umelého ratanu sa často kombinuje s hliníkom, ktorý sa vďaka svojim vlastnostiam takisto hodí na celoročné používanie. Pri manipulácii s takýmto nábytkom navyše oceníte jeho nízku váhu, stabilitu a elegantné prevedenie.

Pri zariaďovaní balkónu zohľadnite miesto

Chystáte sa kúpiť nábytok na balkón? Alfou a omegou pri jeho výbere je priestor. Nemali by vám chýbať stoličky a stolík, mnohé kúsky zoženiete v setoch. Nezabudnite na podsedáky, aby sa vám príjemne a pohodlne sedelo. Obľúbené sú moderné balkónové zostavy, dvojkreslá i sety vyrobené vo veľkosti vyhovujúcej balkónom, ktoré nedisponujú veľkými rozmermi.

Stavte na kvalitný nábytok z umelého ratanu a získate posedenie s nutnosťou minimálnej údržby, v pohodlnom prevedení, ktoré vám vydrží nezmenené celé roky. Nezabudnite ani na detaily, zlaďte vaše posedenie napríklad s ratanovými kvetináčmi, zástenami, úložnými boxmi alebo inými zaujímavými doplnkami. Na štýlovom balkóne nesmú chýbať ani letničky, bylinkové záhony a efektné svetielka, ktoré vyčarujú neopakovateľnú atmosféru a eleganciu vášho ratanového posedenia len podčiarknu!