Hľadáte vhodný záhradný nábytok? Tieto tipy vám pomôžu rozhodnúť sa!

Radi si vychutnávate čas s priateľmi na záhrade? Vonkajší nábytok, ktorý slúži na ničím nerušený relax, vyberajte s rozvahou – musí byť pohodlný a vydržať vám viac ako len niekoľko sezón.

záhradný nábytok ratanea

Okrem toho potrebujete tiež, aby bol váš záhradný nábytok skladný a ľahko sa udržiaval. Vyvarujte sa nákupu lacného tovaru, je veľmi pravdepodobné, že by sa zničil skôr ako si viete predstaviť.

Ujasnite si, kde nábytok bude stáť

Je veľký rozdiel, či bude váš záhradný nábytok stáť pod zakrytou terasou, polozakrytou pergolou, alebo v priestore bez zastrešenia. Ak má na nábytok pršať, mal by byť z odolnejšieho materiálu ako ten nábytok, ktorý bude nerušene stáť pod strechou. Pri ňom si môžete pokojne dovoliť prírodné materiály, ktoré sú chúlostivejšie. Na čiastočne otvorenú terasu voľte odolnejší nábytok, je potrebné počítať s poveternostnými vplyvmi a vonkajšími podmienkami – prachom, peľom i dažďom. Na otvorenú terasu si určite zadovážte najodolnejšie kúsky z umelého ratanu.

Ako budete váš záhradný nábytok využívať?

Typ nábytku určuje spôsob používania. Chcete pri ňom pravidelne stolovať alebo na ňom skôr odpočívať? Ak má slúžiť na stolovanie, musí mať určitú výšku a hĺbku sedu, dôležité je, aby boli sedáky z kvalitného materiálu. Ak preferujete lounge zostavy, stavte na polohovateľné, komfortné typy.

Veľkosť je rozhodujúca – viete, aké rozmery by sa vám hodili?

Príliš malý nábytok je nepohodlný, veľký zas zaberá veľa miesta. Premerajte si priestor, kde má nábytok stáť, nechajte si z každej strany meter rezervu a vyberajte kúsky, ktoré budú zodpovedať vášmu vymedzenému miestu.

Viete váš záhradný nábytok uskladniť?

Odpoveď na túto otázku je takisto smerodajná pri výbere. Ak nemáte priestor v garáži či záhradnom domčeku, zvoľte si odolný nábytok z umelého ratanu, ktorý môže cez zimu ostať vonku. Ak sa rozhodnete pre iný typ, určite sa vopred informujte, či je záhradný nábytok demontovateľný alebo ako je odporúčané ho skladovať.

Umelý ratan je vysoko odolný

Tento materiál zvládne výkyvy teplôt, dážď i mráz, je takmer bezúdržbový a vyzerá maximálne efektne. Zadovážte si záhradný nábytok z umelého ratanu s hliníkovou konštrukciou, ktorý je prakticky nezničiteľný. Medzi ďalšie praktické výhody ratanu patrí pružnosť a jeho hladký povrch. Nábytok z umelého ratanu udržíte jednoducho čistý, stačí vám použiť teplú vodu a prostriedok na umývanie riadu, prípadne mydlový roztok. Záhradné sedenie z tohto obľúbeného materiálu môžete celoročne nechávať vonku, odporúča sa však chrániť ho pred mrazom plachtou.

Ak hľadáte dokonalé záhradné sedenie, ktoré nevyžaduje starostlivosť, je kvalitné a vyzerá naozaj štýlovo, rozhodne stavte na kúsky z umelého ratanu!