Užite si jar na záhrade: Ratanové posedenie vám nemôže chýbať!

Zazimovali ste váš záhradný nábytok a chystáte sa ho vrátiť „na scénu“ alebo plánujete zadovážiť si nový? Na terasách, balkónoch či záhradách vám posedenie urobí veľkú službu. Stavte na kvalitné kúsky, ktoré budete môcť využívať dlhé roky.

Niektoré materiály vydržia dážď i treskúci mráz a môžete ich nechať bez obáv vonku po celý rok. Patrí k nim kvalitný umelý ratan a hliník. K umelému ratanu pridávame prívlastok „kvalitný“ naschvál, vyrába sa ho totiž veľa druhov a niektoré z nich nie sú zďaleka tak bezúdržbové ako ich výrobcovia prezentujú. Neviete, ako si preveriť kvalitu vášho vysnívaného posedenia alebo ležadla či ratanovej postele?

Veľa vám napovie záručná doba a materiál, z ktorého je vyrobená konštrukcia ratanového nábytku. Ak je konštrukcia, do ktorej je umelý ratan vpletený hliníková, nemusíte sa o ňu vôbec báť. V prípade akejkoľvek inej konštrukcie by ste mali váš záhradný nábytok počas nepriaznivých, chladných mesiacov, umiestniť pod strechu do suchých priestorov. Aj tomu najkvalitnejšiemu umelému ratanu však preukážete službu, keď ho na zimu aspoň prekryjete plachtou alebo postavíte na zastrešenú terasu.

Jarná sezóna praje oddychu v záhrade

Milujete slnečné lúče a radi si vychutnávate jedlo pod holým nebom? V tom prípade by vám nemala chýbať jedálenská súprava do exteriéru, pri ktorej budete môcť stolovať so svojimi blízkymi. Alebo patríte skôr k tým, ktorí preferujú večerné rozhovory s priateľmi na pohodlných ležadlách či sedení v „lounge“ prevedení s nízkymi stolíkmi? Nech už je to akokoľvek, na trhu nájdete aj ďalšie zaujímavé kúsky pre vašu terasu – obľúbené závesné kreslá v tvare vajíčka, rôzne rohové zostavy, hojdačky, ratanové postele ideálne na opaľovanie a mnoho ďalších kúskov, ktoré určite počas sezóny využijete.

Zlaďte posedenie s doplnkami

Ak chcete docieliť dokonalú harmóniu v priestore, zlaďte vaše posedenie z umelého ratanu s kvetináčmi alebo úložnými boxmi v rovnakom prevedení. Uvidíte, akú neopakovateľnú atmosféru si budete užívať nielen na jar, ale aj v lete či v jeseni! Pri výbere vášho záhradného nábytku sa riaďte priestorom, do ktorého ho umiestnite, osobným vkusom a štýlom, v ktorom sa váš príbytok nesie.