Ratanové sedenie na balkón: Podľa čoho ho vyberať?

Aké sú prednosti ratanového sedenia, koľko stojí a ako dlho vám vydrží? Máme pre vás odpovede, ktoré vás presvedčia o tom, že jeho kúpa je tým najlepším krokom.

Ratanový nábytok je veľmi populárny. Niet divu, za to že patrí medzi najpredávanejšie kúsky vôbec, môžu najmä jeho praktické vlastnosti. Je ľahký, jednoducho sa prenáša, je pohodlný, dobre sa udržuje a jeho vzhľad je veľmi atraktívny. Takéto sedenie je ozdobou každej terasy, balkóna alebo zimnej záhrady. Vďaka sedeniu z umelého ratanu sa budete kdekoľvek cítiť pohodlne a dobre. V ponuke nájdete aj rozmerovo menšie kusy nábytku, ktoré sa bez problémov zmestia aj na balkón, ktorý nedisponuje veľkými rozmermi.

Aké sú benefity umelého ratanu?

Tento obľúbený materiál dobre vyzerá, je pohodlný a nenáročný na údržbu. Do exteriéru sa odporúča najmä záhradný nábytok, pretože lepšie odoláva poveternostným vplyvom – dažďu, vetru i slnku. A ako ho „zazimujete“? Stačí ho prikryť nepremokavou plachtou a je to! Na jeho čistenie vám postačí navlhčená handra a saponát. Praktické, čo poviete?

Na čo si dať pri jeho výbere pozor?

Pri nákupe záhradného nábytku z umelého ratanu by ste mali byť obozretní, výrobky sa kvalitatívne líšia. Konštrukcia umelého záhradného nábytku z ratanu je dôležitým prvkom. Najlacnejšie sú drevené konštrukcie a takýto nábytok má síce nižšiu hmotnosť, no ľahšie tiež podlieha poveternostným vplyvom. Ďalším typom je železná konštrukcia, ktorá vydrží dlhšie, no môže podliehať korózii. Najkvalitnejšia je v prípade umelého ratanového nábytku konštrukcia vyrobená z hliníka, ktorá je prakticky nezničiteľná a ponúka naozaj dlhú životnosť. Na konštrukciu nadväzuje výplet, existuje viacero druhov. Stavte vždy na kvalitného a spoľahlivého dodávateľa, ktorý garantuje životnosť nábytku niekoľko rokov.

Koľko stojí umelý záhradný nábytok z ratanu?

Rovnako ako je rozdielna kvalita záhradného nábytku z umelého ratanu, líši sa aj cena jednotlivých kúskov na balkón. Za exkluzívne posedenie z umelého ratanu vhodného na balkón či terasu zaplatíte približne do dvesto eur, obvykle ide o dve kreslá a praktický stolík, ktoré vám urobia na balkóne počas letných dní a večerov veľkú službu.