Jar klope na dvere: Začnite plánovať zútulnenie záhrady už teraz

Po dlhej zime dobre padne prejsť sa prebúdzajúcou záhradou a nastaviť tvár prvým hrejivým lúčom slnka. Aby ste mohli blížiace sa jarné dni využiť na relax v záhrade, pripravte sa už teraz.

sedenie_na_terase_ratanovy_nabytok_ratanea_sk

Čo môže byť lepšie, ako si po dlhej zime oddýchnuť s teplým čajom v pohodlnom závesnom kresle? Záleží len na vás, či sa radšej ponoríte do sveta vlastných myšlienok alebo zavoláte priateľov na prvú grilovačku sezóny.

Útulne zariadená oddychová zóna v záhrade alebo na terase je miesto, kde si môžete po celom dni dopriať vytúžený relax. Prezradíme vám, ako ju pred začiatkom sezóny jednoducho a prakticky zútulniť.

Začnite s jarným upratovaním

Záhrada i terasa po zime potrebujú poriadne upratať. Pozametať, umyť podlahu, oprášiť záhradný nábytok. Ak máte záhradné sedenie z umelého ratanu, jarná údržba vám nezaberie veľa času. Stačí ho poriadne vystriekať hadicou, vysušiť na slnku a umiestniť do obľúbeného kútika v záhrade. 

Aký je váš štýl? Preneste ho do záhrady

Výnimočnosť a útulný pocit domova vám pomôžu vytvoriť dekorácie. Buďte pri zariaďovaní záhrady sami sebou a zvoľte doplnky, ktoré vás vystihujú. Môžu to byť kvetináče, sochy, starožitnosti, moderné umenie, prírodné a vodné prvky.

Oživte záhradné sedenie štýlovými vankúšmi

Pohodlné záhradné sedenie predstavuje centrum každej terasy. Pre ešte väčšie pohodlie rozmiestnite na sedačku a kreslá farebné vankúše rôznych veľkostí. Vyberiete si sýte trendové farby alebo máte radšej prírodné odtiene?

zahradne_sedenie_ratanovy_nabytok_ratanea_sk

Vankúše doplňte o teplé deky. Radi sa do nich zabalíte počas prvých jarných dní aj chladných letných večerov. Na podlahu môžete umiestniť exteriérový koberec. Svieži nádych jari prinesie na terasu obrus s motívom jarných kvetov, váza v pastelových farbách alebo prútený veľkonočný zajačik.

Kam uložiť vankúše a deky? Využite praktické taburetky s úložným priestorom

Nedostatok úložného priestoru efektívne vyrieši úložný nábytok. Praktickú alternatívu k obľúbeným ratanovým boxom predstavujú taburetky s úložným priestorom. Jednoducho do nich odložíte všetky najrôznejšie drobnosti, ako sú deky či dekorácie a navyše ich využijete aj ako pohodlné záhradné sedenie.

taburet-cierny-ratanovy-ratanea-sk

Cítite sa unavene? Pohojdajte sa

Závesné kreslo, šálka teplého nápoja a čerstvý vzduch vám po náročnom dni padnú vhod. Pomalé hojdanie je príjemný a prirodzený pohyb, ktorý podporí uvoľnenie tela aj duše. Kým záhradné sedenie predstavuje hlavný prvok centrálnej zóny, komfortné závesné kreslo vytvorí nosný prvok privátnej oddychovej zóny.

drevene-zavesne-kreslo-lionel-2-cervene-ratanea-sk

Vyčarujte zázračnú atmosféru pomocou svetielok

Keď sa do záhrady pomaly prikráda noc, sviečky, lampáše a drobné svetielka rozprávkovo prežiaria tmu. Vytvoria nezameniteľnú atmosféru ideálnu pre romantickú večeru vo dvojici aj stretnutie s priateľmi. Čarovná hra svetla a tmy očarí vašich malých aj veľkých hostí. Ak máte radi oheň, poobzerajte sa po dizajnovom vonkajšom ohrievači.