Relax na terase: Vieme, na aké kúsky by ste sa mali zamerať!

Uprostred zelene a pod holým nebom sa oddychuje najlepšie. V záhrade zabudnete na starosti i obavy - je to dokonalé miesto na stretávanie sa s rodinou i priateľmi. Vytvorte si svoj oddychový priestor a zariaďte ho pohodlným záhradným nábytkom. Aké záhradné vybavenie by vám nemalo chýbať?

 zahradny-nabytok-ratanea

Neodmysliteľnou súčasťou obytnej záhrady je exteriérový záhradný nábytok, ktorý najlepšie vynikne na peknej, upravenej terase. Okrem klasických stolov, stoličiek a lehátok sú stále populárnejšie aj rôzne záhradné hojdačky a závesné kreslá či ratanové pohovky, v ktorých sa skvelo relaxuje. Vyberajte si vždy mobiliár, ktorý je odolný voči poveternostným vplyvom, hlavne vlhku.

Umelý ratan odoláva nepriaznivému počasiu veľmi dobre, je farebne stály a pevný. Výborne sa hodí hlavne do tradičných záhrad, ktoré pôsobia útulne a elegantne zároveň. Ratanový nábytok príjemne ladí aj s vidieckym prostredím a tiež so záhradami v provensálskom štýle, riešením je aj pri mestských záhradách. Tým, že je pevný a odolný, je dobré doplniť ho pohodlnými textilnými vankúšmi. Tie môžete farebne doladiť k zvyšku exteriéru, prípadne zvoliť netradičné prevedenie, je to len na vás.

Oddýchnite si na ratanovej pohovke

Nie je nič lepšie ako po náročnom dni “vypnúť” na terase a zabudnúť na stres a zhon. Výber kvalitného ležadla alebo pohovky je preto alfou a omegou. Stavte na kvalitné kúsky, ktoré perfektne doplnia zvyšok záhradného nábytku. Mali by korešpondovať s ostatným vybavením, najmä samotným prevedením i farbou. Iba tak docielite harmóniu v priestore, vďaka ktorej sa budete v exteriéri cítiť dobre vy a vaši blízki. Skvelé kúsky na oddych sú nielen ratanové pohovky, ale aj ležadlá či postele, prípadne závesné hojdačky a kreslá, ktoré stále naberajú na popularite. Právom! Vďaka pohodlným vankúšom je oddych na týchto záhradných kúskoch naozaj výnimočný a načerpáte počas neho energiu a nové sily.

Čo zohľadniť pri kúpe záhradného nábytku?

Rozhodne sa neriaďte len výhodnou cenou. Kúpu si dobre premyslite, nábytok budete predsa budete používať niekoľko rokov. Dôležitý je materiál aj dizajn, pričom záhradné zariadenie treba vyberať s ohľadom na štýl, aký v záhrade prevláda. Kupovať nábytok po kusoch sa rozhodne neoplatí, najdôležitejšie vybavenie ako je jedálenská súprava, prípadne pohovku, stôl a stoličky, kúpte spolu. Pri výbere myslite aj na údržbu - najmenej náročný je umelý ratan alebo hliníkový nábytok s kvalitnou povrchovou úpravou, ktorý na zimu stačí zakryť nepremokavou plachtou. Na jar ho vyberiete nepoškodený a záhradná sezóna sa môže začať!