S ratanovým nábytkom si leto užijete aj na balkóne

Leto sa už nezadržateľne blíži a spolu s ním aj čas strávený v záhrade či v prírode. Ak však bývate v paneláku bez záhrady a na prírodu nemáte dosť času, nezúfajte. Pohodové letné chvíle plné oddychu môžete stráviť aj na vašom balkóne. Stačí vám k tomu pohodlný nábytok a káva do ruky. Ideálnym riešením je nábytok z umelého ratanu, ktorý sa zmestí na každý väčší či menší balkón.

predajna-ratanea-bernolakovo-o-nas

Nábytok z umelého ratanu je kvalitný a štýlový

Nájsť si čas len pre seba je dnes veľmi ťažkým orieškom. Pribúdajúce teplo a slnečné lúče nás však stále viac lákajú len tak si sadnúť a nič nerobiť. Ak bývate v bytovke a balkón je to jediné miesto, kde môžete prepojiť pobyt na vzduchu s oddychom, mali by ste ho využiť najlepšie. Okrem okrasných kvetov či sušiaka na bielizeň sa na balkóne určite nájde miesto aj na štýlové sedenie na balkóne.

Veľkosť ratanových sedačiek, kresiel či stolíkov je vhodná aj pre menšie balkóny, nie je to však jeho jediná výhoda. Umelý ratan je typický najmä svojou kvalitou. Je odolný voči vlhkosti i slnečnému žiareniu a pri bežnom užívaní a minimálnej starostlivosti vás bude tešiť dlhé roky. Ratanový nábytok je nečakane ľahký, preto ho môžete kedykoľvek premiestniť aj do interiéru.

Pri jeho výbere myslite na niekoľko dôležitých vecí, aby sa na ňom príjemne oddychovalo, aby vydržal čo najdlhšie a aby sa ľahko udržiaval. Skôr, než si začnete vyberať tie najkrajšie sedačky či kreslá, dôkladne si svoj balkón premerajte a zistite tak, aké sú vaše možnosti. Premyslite si aj to, koľkým ľuďom bude slúžiť a či ho okrem oddychovania využijete aj na občasné spoločné raňajky či obed.

Obľúbené nábytkové súpravy pre väčšie balkóny

Ak váš balkón poskytuje dostatočne veľký priestor na experimentovanie, môžete si vyberať z viacerých zaujímavých možností. Najobľúbenejšou kombináciou je balkónový set zložený z väčšej sedačky, samostatných kresiel a malého konferenčného stolíka. Súčasťou každej súpravy sú pohodlné látkové podušky.

Záhradný Nábytok z umelého ratanu je väčšinou vyrábaný v tmavosivej farbe, na výber sú však aj iné farebné odtiene. Ratanový nábytok vám nezhrdzavie, výplet sa nerozpletie, odolá vode, vetru, snehu, dokonca aj UV žiareniu. Môžete ho uskladniť kdekoľvek, dokonca aj vonku, stačí ho len prikryť plachtou.

Je vhodný aj do malých priestorov

V prípade, že je váš balkón menší, môžete ho zariadiť jednoduchším minimalistickým nábytkom. Aj v tejto kategórii ľahko nájdete dizajnovo zaujímavé a praktické kúsky, ktoré z vášho balkónika urobia dokonalé miesto pre váš relax. Siahnuť môžete po jednoduchom balkónovom sete, ktorý sa skladá z dvoch menších pohodlných kresiel a stolíka.

Svojrázny štýl vášmu balkónu dodajú aj okrúhle či hranaté taburety, ktoré môžete okrem sedenia využiť aj ako úložný priestor. Ak chcete váš súkromný priestor na oddych priviesť do dokonalosti, vyskúšajte závesné kreslo či hojdacie vajíčko, v ktorom si vychutnáte svoju chvíľku súkromia.