Vyberáme záhradný nábytok do malej záhrady

Radi by ste si svoju záhradu zariadili veľkolepo, no jej malé rozmery vás nútia uskromniť sa? Nič nie je nie nemožné. Hoci zariadenie do malej záhrady by malo byť vybraté premyslene, každý kúsok vášho priestoru môžete využiť efektívne a zaujímavo.

ratanový nábytok do malej záhrady ratanea

Malý nábytok do útulnej záhrady

Aj malý priestor sa dá zariadiť tak, aby ste v ňom mali všetko dôležité a zároveň bol priestranný. Zvážiť treba nielen veľkosť nábytku a štýl sedenia, ale aj vhodnú výsadbu rastlín a umiestnenie doplnkov. Ideálnym riešením je vsadiť na praktický, prenosný a skladný nábytok, ktorý sa postará o to, aby celkový dojem z vašej záhrady nepôsobil zmätene a preplnene.

Vhodne zvolená sedacia súprava môže v malej záhrade urobiť zázraky. Prvým krokom pri výbere nábytku do malej záhrady by malo byť dôkladné plánovanie a zváženie vašich možností. Vyhnete sa tak chaosu a prílišnej rôznorodosti vášho priestoru.

Raňajky či večera na záhrade

Chceli by ste si vo vašej záhrade vychutnať raňajky alebo sa s rodinou v pohodlí navečerať? V tomto prípade vám viac poslúži vyšší jedálenský stôl, ktorý by mal byť jednoducho prenášateľný a zladený so zvyškom nábytku. Alebo si chcete v záhrade len poleňošiť na gauči a oddýchnuť pri knihe a šálke kávy? Vtedy siahnite po pohodlnom kresle či pohovke a po menšom konferenčnom stolíku.

Ak chcete svoju záhradu opticky zväčšiť, pomôžte si svetlým nábytkom. Tmavé farby priestor utlmujú, zatiaľ čo živé a veselšie farbu mu dodajú sviežosť. Praktické bude tiež zvoliť jednoduchší štýl nábytku, ktorý oproti mohutnému a masívnemu zaberie menej miesta, je zároveň prenášateľný a jednoducho uskladniteľný.

Nábytok stvorený pre malú záhradu

Jeden z najlepších variantov záhradného zariadenia je ratanový nábytok. Jeho najväčšou výhodou je spoľahlivosť a stabilita. Vlákna z umelého ratanu sú vychýrené svojou pevnosťou a vysokou nosnosťou, vďaka ktorej vám záhradný nábytok vydrží oveľa dlhšie a investícia doň sa oplatí.

Nábytok z ratanu je zároveň odolný voči nepriaznivému počasiu. Bez problémov si poradí s dažďovými kvapkami a chladom, ale aj slnečným lúčom a letnej horúčave. Tieto pozitívne vlastnosti vplývajú na ďalší dôležitý faktor: dlhú životnosť. Vďaka tomu sa nebudete musieť obávať častej výmeny kresiel, jedálenských či sedacích súprav.

Výber zariadenia do malej záhrady môže byť pre niekoho ťažkým orieškom, s ratanovým nábytkom to však zvládnete ľavou zadnou. Ak chcete vaše priestor využiť čo najlepšie, siahnite po nábytku s úložným miestom, napríklad taburetky, pohovky alebo úložné boxy vhodné aj na sedenie. Praktickým riešením sú verzie, v ktorých sa kreslo, posteľ a pohovka dajú spojiť do jedného celku.

Aj malá záhrada môže byť dostatočne kreatívnym a inšpiratívnym priestorom, v ktorom budete radi tráviť svoj voľný čas. Stačí ju len vhodne upraviť a zariadiť správnym nábytkom, ktorý sa už o vaše pohodlie postará.