Sprievodca výberom záhradného posedenia: Tieto tipy rozhodne zvážte!

Ako vybrať dokonalý nábytok na záhradu? Výber vhodných exteriérových kúskov je veľmi dôležitý. Nábytok by mal byť maximálne funkčný, estetický a za primeranú cenu. Nemenej podstatná je aj jeho kvalita.

Chystáte sa do svojej záhrady kúpiť nový záhradný nábytok? Určite si položte nasledujúce otázky, ktoré vám pri rozhodovaní značne pomôžu:

Kde bude záhradný nábytok umiestnený?

Bude vystavený slnku, dažďu a nepriazni počasia?

Plánujete ho mimo sezóny zakrývať alebo odkladať do garáže či pivnice?

Mávate často hostí alebo si radšej užívate nerušený pokoj?

Záhradné sety ponúkajú možnosť stolovania i relaxu

Sety na záhradu vám poskytnú miesto na večerné posedenie, tiež ponúkajú miesto na letné obedy alebo večere pod holým nebom. Set hravo zladíte aj s iným záhradným vybavením, nebojte sa kúsky kombinovať a vytvoriť tak zaujímavé variácie záhradného nábytku. Skvelým nábytkom, ktorý v sezóne určite využijete, sú aj záhradné stoličky a kreslá. Horúcim trendom sú závesné kreslá a hojdačky, ktoré sú maximálne pohodlné a potešia sa im všetky vekové kategórie od najstarších po tých najmenších. Symbolom dokonalého oddychu sú aj záhradné hojdačky alebo „postele“ na opaľovanie a leňošenie, ktoré vdýchnu záhrade štýl a šmrnc.

Ak plánujete kúpu záhradného ležadla, dbajte na to, aby disponovalo polohovateľnou vrchnou časťou, od nej sa odvíja aj samotný relax. Záhradné stoly si môžete zaobstarať v rámci setu i samostatne, nájdete ich aj ako neoddeliteľnú súčasť sedacích zostáv. Vďaka stolu sa terasa zmení na štýlovú outdoorovú jedáleň alebo miesto na servírovanie letných pokrmov, tiež si za ním môžete vychutnať relaxačný večer s rodinou a priateľmi.

Nepodceňujte kvalitný materiál, je najdôležitejší

Materiál nábytku do záhrady podmieňuje váš štýl a vkus, no nemali by ste podceniť ani jeho kvalitu. Medzi najodolnejšie materiály, ktoré vydržia aj náročnejšie podmienky vonkajšieho prostredia, patrí umelý ratan, ktorý vedie rebríčky obľúbenosti už niekoľko rokov. Nemusíte ho odkladať na suché miesto v prípade zimy, nevyžaduje náročnú starostlivosť a je veľmi štýlový. Ratanové záhradné sety sú ľahké, preto je manipulácia s nimi jednoduchá. Tento materiál vydrží aj extrémne podmienky vonkajšieho prostredia, je preto ideálnym doplnkom na záhradu, terasu či balkón. Nájdete ho v mnohých prevedeniach a dokonca k nemu nie je problém zladiť ani doplnky ako kvetináče či odkladacie boxy.